De Guzman: “Ik wil heel graag naar het WK”

Sjoerd Folkeringa | 16 mei 2014 om 00:10 uur

Jonathan de Guzman is één van de spelers die kans maakt op een basisplaats op het drie mans middenveld. Eerst moet hij bij de definitieve selectie van 20 veldspelers en 3 keepers zien te komen. “De trainer weet wat hij aan mij heeft.”

De Guzman zat dinsdag lang in spanning of hij wel of niet bij de voorselectie zou zitten. “Je bent toch gespannen en iedereen vraagt aan je of je al iets gehoord hebt”, vertelde de middenvelder aan FCUpdate.nl. “Ik dacht ook eigenlijk dat de selectie al in de middag bekend zou worden, maar dat werd het pas later op de dag. Uiteindelijk kreeg ik een paar felicitaties binnen, daarna had ik in de gaten dat ik er bij zat.”

“Ik ben een box-to-box-speler, kan aanvallen en verdedigen. Of ik de plek van Strootman kan invullen? De trainer weet wat hij aan me heeft, ik heb meerdere keren bij Oranje in die rol gespeeld. Maar we zullen zie hoe hij het gaat invullen.”

De Guzman heeft in de concurrentiestrijd voor een basisplaats op het middenveld één belangrijk voordeel: de internationale ervaring. “Alles is anders, in Engeland. Het tempo ligt hoger, je speelt tegen grote beukers, het spel gaat continu op en neer. Het is loodzwaar, zeker ook omdat we met Swansea dit seizoen in de Europa League uitkwamen. Je speelt veel, tegen geweldige tegenstanders. De weerstand is heel anders dan bijvoorbeeld in Nederland.”

“Ik wil nu heel graag naar het wereldkampioenschap, maar dat wil iedere speler die hier is. Het wordt knokken voor een plekje in de selectie, maar ik ga er voor.”

Reageren

Ander Oranje nieuws

12 oktober 2015 | Terugdenken aan het WK

Het huidige Oranje is geen schijntje meer van de formatie die in Brasília de derde plek op het WK veroverde. Met een uitgebalanceerd elftal werd een prestatie binnengesleept die vooraf nog als...

nedcos

06 juli 2014 | Samenvatting Nederland – Costa Rica (0-0)

Nederland is door naar de halve finale van het WK voetbal. De gehele wedstrijd bleef het 0-0 tot aan de verlenging. De wedstrijd moest beslist worden door penalties. (meer…)

aussie voorbeschouwing

19 juni 2014 | Samenvatting Australie – Nederland (2-3)

Gisteravond speelde het Nederlands elftal het tweede WK duel tegen Australie. Met een 2-3 overwinning van Nederland en een verlies van Spanje weet Oranje zich te plaatsen voor de achtste finale. Aa...

Spanje - Nederland

13 juni 2014 | Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)

Het Nederlands eftal heeft vanavond met 1-5 van Spanje gewonnen in de eerste WK wedstrijd voor Oranje in de Fonte Nova stadion in Salvador. Een ongelofelijke uitslag die niemand had verwacht. De...

Spanje - Nederland

13 juni 2014 | Voorbeschouwing Spanje – Nederland

Vanavond om 21.00 uur trapt het Nederlands elftal de eerste WK wedstrijd af tegen Spanje in de Bahia Arena in Salvador. Daar kunnen 52.000 toeschouwers genieten van de wedstrijd. Verwacht wordt dat...