Samenvatting Jong Oranje – Jong Australië 3 – 1

de redactie | 24 mei 2013 om 19:19 uur

Vanavond speelde Jong Oranje een oefeninterland tegen Jong Australië in aanloop naar het EK onder 21 dat op 5 juni van start gaat in Israël. Nederland wist met 3 – 1 te winnen van de Australiërs.

De wedstrijd was nog geen tien minuten begonnen en Adam Maher wist de eerste doelpunt al te scoren. Vlak daarna tikte Maher bijna de tweede erin maar de bal ging over de lat.

In de 30ste minuut scoorde Wijnaldum vanaf rechts in de verre hoek van het doel. Vervolgens kreeg Van Ginkel een gele kaart, maar deze hebben geen gevolgen voor het EK. Een minuut voor de rust scoorde Kevin Strootman het derde doelpunt en daarmee kwam de ruststand op 3 – 0.

Bondscoach Cor Pot heeft in de rust maarliefst acht spelers gewisseld. Alleen De Vrij, Depay en Van Ginkel bleven staan. Nuytinck had de aannemersband van Strootman overgenomen.

In de tweede helft werden er kansen gecreëerd voor Van Ginkel en Josefzoon, maar echter blijft de 4 – 0 uit. De wissels in de rust heeft geen goed gedaan aan Jong Oranje, het spel is er op achteruit gegaan. Zo creeerde Jong Australië wat kansen en waren reddingen van Van Aanholt van essentieel belang om de nul te behouden.

Ook in de laatste minuten waren er veel kansen voor zowel Nederland als Australië, toch lukte het Australië om een treffer te maken en daarmee kwam de eindstand op 3 – 1.

Reageren

Ander Oranje nieuws

12 oktober 2015 | Terugdenken aan het WK

Het huidige Oranje is geen schijntje meer van de formatie die in Brasília de derde plek op het WK veroverde. Met een uitgebalanceerd elftal werd een prestatie binnengesleept die vooraf nog als...

nedcos

06 juli 2014 | Samenvatting Nederland – Costa Rica (0-0)

Nederland is door naar de halve finale van het WK voetbal. De gehele wedstrijd bleef het 0-0 tot aan de verlenging. De wedstrijd moest beslist worden door penalties. (meer…)

aussie voorbeschouwing

19 juni 2014 | Samenvatting Australie – Nederland (2-3)

Gisteravond speelde het Nederlands elftal het tweede WK duel tegen Australie. Met een 2-3 overwinning van Nederland en een verlies van Spanje weet Oranje zich te plaatsen voor de achtste finale. Aa...

Spanje - Nederland

13 juni 2014 | Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)

Het Nederlands eftal heeft vanavond met 1-5 van Spanje gewonnen in de eerste WK wedstrijd voor Oranje in de Fonte Nova stadion in Salvador. Een ongelofelijke uitslag die niemand had verwacht. De...

Spanje - Nederland

13 juni 2014 | Voorbeschouwing Spanje – Nederland

Vanavond om 21.00 uur trapt het Nederlands elftal de eerste WK wedstrijd af tegen Spanje in de Bahia Arena in Salvador. Daar kunnen 52.000 toeschouwers genieten van de wedstrijd. Verwacht wordt dat...