Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)

de redactie | 13 juni 2014 om 22:51 uur

Het Nederlands eftal heeft vanavond met 1-5 van Spanje gewonnen in de eerste WK wedstrijd voor Oranje in de Fonte Nova stadion in Salvador. Een ongelofelijke uitslag die niemand had verwacht.

De eerste helft ging rustig van start. Tot dat in de 27ste minuut een strafschop werd toegekend aan Spanje. Alonso wist de bal net onder doelman Cillessen te schieten waardoor de stand op 1-0 kwam voor Spanje.

Niet veel later maakte Robin van Persie een prachtig gelijkmaker met een zweefduikende kopbal na een voorzet van Daley Blind. De ruststand kwam daarmee op 1-1.

Na rust waren er bij Nederland geen wissels. Na nog geen 10 minuten wist Arjen Robben er 1-2 van te maken. Oranje had de smaak goed te pakken. In de 64ste minuut scoorde Stefan de Vrij net om het hoekje van de doelpaal het derde doelpunt voor Nederland en de stand stond daarmee op 1-3.

In de 72ste minuut scoorde Robin van Persie zijn tweede doelpunt in deze wedstrijd voor Oranje. Het stadion ging uit zijn dak. Niemand had dit verwacht. Acht minuten later scoorde ook Arjen Robben zijn tweede doelpunt na een snelle actie en daarmee kwam de eindstand op 1-5.

Reageren

Ander Oranje nieuws

12 oktober 2015 | Terugdenken aan het WK

Het huidige Oranje is geen schijntje meer van de formatie die in Brasília de derde plek op het WK veroverde. Met een uitgebalanceerd elftal werd een prestatie binnengesleept die vooraf nog als...

nedcos

06 juli 2014 | Samenvatting Nederland – Costa Rica (0-0)

Nederland is door naar de halve finale van het WK voetbal. De gehele wedstrijd bleef het 0-0 tot aan de verlenging. De wedstrijd moest beslist worden door penalties. (meer…)

aussie voorbeschouwing

19 juni 2014 | Samenvatting Australie – Nederland (2-3)

Gisteravond speelde het Nederlands elftal het tweede WK duel tegen Australie. Met een 2-3 overwinning van Nederland en een verlies van Spanje weet Oranje zich te plaatsen voor de achtste finale. Aa...

Spanje - Nederland

13 juni 2014 | Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)

Het Nederlands eftal heeft vanavond met 1-5 van Spanje gewonnen in de eerste WK wedstrijd voor Oranje in de Fonte Nova stadion in Salvador. Een ongelofelijke uitslag die niemand had verwacht. De...

Spanje - Nederland

13 juni 2014 | Voorbeschouwing Spanje – Nederland

Vanavond om 21.00 uur trapt het Nederlands elftal de eerste WK wedstrijd af tegen Spanje in de Bahia Arena in Salvador. Daar kunnen 52.000 toeschouwers genieten van de wedstrijd. Verwacht wordt dat...