Sneijder: “Ik voel me goed en heb vertrouwen in mezelf”

Sjoerd Folkeringa | 21 mei 2014 om 19:37 uur

Wesley Sneijder is vanavond op de persconferentie – voor het eerst sinds hij zich bij de selectie heeft aangesloten – ingegaan op zijn plek in de selectie, de weg er naar toe en de kansen van Oranje op het WK. “Ik kom binnen met heel goed gevoel. Ik voel me goed en heb vertrouwen in mezelf.”

“Ik ben beter in vorm geraakt, dat merk je aan alles”, reageert de middenvelder van Galatasaray. “Het is een gevoel, ik zit beter in mijn vel en kan belangrijk zijn op belangrijke momenten. Ik heb meer voor mezelf getraind, dan ik normaal deed. Er zijn altijd momenten dat je denkt: ‘ik kan beter, ik ben nu niet absolute top’, maar ik hield vertrouwen en was niet bang dat het niet terug zou komen.”

“Ik kwam uit een moeilijke periode, dus het is logisch dat je dan wat extra moet doen. Je moet immers topfit raken voor zo’n belangrijk toernooi. En dan moet je in jezelf investeren. Ik ben nu fitter dan in de afgelopen maanden.”

“Ik heb geen extra begeleiding gehad, het kwam uit mezelf. Ik voelde dat ik niet het maximale uit mezelf haalde en dan moet je daar wat aan doen. Het is niet zozeer dat ik niet alles uit mezelf wílde halen, maar ik speelde in die periode twee wedstrijden per week met Galatasary op een niveau dat niet zo hoog is als bij Oranje. En in zo’n periode train je weinig.”

Ook ging Sneijder nog in op een vraag waarin de vergelijking met 2010 werd getrokken, het jaar dat hij met Inter de Champions League won en daarna met het Nederlands elftal de finale van het WK bereikte. “Alsof 2010 zo’n wereldniveau was”, reageerde frivole nummer 10. “Ik ben op andere momenten misschien nog wel beter geweest. Ik scoorde in Zuid-Afrika een paar goals, maar was voor mijn gevoel niet op mijn absolute top. Tuurlijk heb ik daar goed gespeeld en belangrijke goals gemaakt. Maar doelpunten zeggen mij niet alles.”

Reageren

Ander Oranje nieuws

12 oktober 2015 | Terugdenken aan het WK

Het huidige Oranje is geen schijntje meer van de formatie die in Brasília de derde plek op het WK veroverde. Met een uitgebalanceerd elftal werd een prestatie binnengesleept die vooraf nog als...

nedcos

06 juli 2014 | Samenvatting Nederland – Costa Rica (0-0)

Nederland is door naar de halve finale van het WK voetbal. De gehele wedstrijd bleef het 0-0 tot aan de verlenging. De wedstrijd moest beslist worden door penalties. (meer…)

aussie voorbeschouwing

19 juni 2014 | Samenvatting Australie – Nederland (2-3)

Gisteravond speelde het Nederlands elftal het tweede WK duel tegen Australie. Met een 2-3 overwinning van Nederland en een verlies van Spanje weet Oranje zich te plaatsen voor de achtste finale. Aa...

Spanje - Nederland

13 juni 2014 | Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)

Het Nederlands eftal heeft vanavond met 1-5 van Spanje gewonnen in de eerste WK wedstrijd voor Oranje in de Fonte Nova stadion in Salvador. Een ongelofelijke uitslag die niemand had verwacht. De...

Spanje - Nederland

13 juni 2014 | Voorbeschouwing Spanje – Nederland

Vanavond om 21.00 uur trapt het Nederlands elftal de eerste WK wedstrijd af tegen Spanje in de Bahia Arena in Salvador. Daar kunnen 52.000 toeschouwers genieten van de wedstrijd. Verwacht wordt dat...