Van Gaal tekent contract bij Manchester United

de redactie | 19 mei 2014 om 15:30 uur

Al een tijdje gingen de geruchten, maar Louis van Gaal heeft vandaag bevestigd dat hij voor drie seizoenen de trainer wordt van Manchester United.

De huidige bondscoach van het Nederlands elftal volgt Ryan Giggs op die wel bij de club blijft als assistent trainer. Van Gaal zal na het WK voetbal aan de slag gaan bij Manchester United. Met de komst van Van Gaal is het de eerste trainer die buiten Groot-Brittannië komt voor de Engelse club.

Louis van Gaal begon zijn carriere als coach bij Ajax en behaalde veel successen. In 1995 won hij met de Amsterdamse club de Champions League.

Na Ajax was Van Gaal twee seizoenen trainer bij FC Barcelona, AZ, Bayern München waar hij ook prijzen pakte. En natuurlijk is Van Gaal ook bondscoach van het Nederlands elftal. Het contract met de KNVB loopt komende zomer af en zal Guus Hiddink hem opvolgen.

Vanavond is Louis van Gaal te gast bij RTL Late Night om te praten over zijn foundation Spieren voor spieren, het Nederlands elftal en natuurlijk zal Manchester United ook aan bod komen.

Reageren

Ander Oranje nieuws

12 oktober 2015 | Terugdenken aan het WK

Het huidige Oranje is geen schijntje meer van de formatie die in Brasília de derde plek op het WK veroverde. Met een uitgebalanceerd elftal werd een prestatie binnengesleept die vooraf nog als...

nedcos

06 juli 2014 | Samenvatting Nederland – Costa Rica (0-0)

Nederland is door naar de halve finale van het WK voetbal. De gehele wedstrijd bleef het 0-0 tot aan de verlenging. De wedstrijd moest beslist worden door penalties. (meer…)

aussie voorbeschouwing

19 juni 2014 | Samenvatting Australie – Nederland (2-3)

Gisteravond speelde het Nederlands elftal het tweede WK duel tegen Australie. Met een 2-3 overwinning van Nederland en een verlies van Spanje weet Oranje zich te plaatsen voor de achtste finale. Aa...

Spanje - Nederland

13 juni 2014 | Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)

Het Nederlands eftal heeft vanavond met 1-5 van Spanje gewonnen in de eerste WK wedstrijd voor Oranje in de Fonte Nova stadion in Salvador. Een ongelofelijke uitslag die niemand had verwacht. De...

Spanje - Nederland

13 juni 2014 | Voorbeschouwing Spanje – Nederland

Vanavond om 21.00 uur trapt het Nederlands elftal de eerste WK wedstrijd af tegen Spanje in de Bahia Arena in Salvador. Daar kunnen 52.000 toeschouwers genieten van de wedstrijd. Verwacht wordt dat...