Circuit Zandvoort

Het circuit van Zandvoort is erg gewild bij de raceliefhebbers. Niet alleen vanwege de fenomenale races die in het verleden er gehouden werden, maar ook de liggen in de duinen en daarnaast gelegen strand van Zandvoort.

Met een lengte van 4.3 kilometer is het circuit van Zandvoort één van de kortste racebanen van de Formule 1. Met 14 bochten is het circuit echt een uitdaging voor een coureur en zal elk foutje worden afgestraft.

Het circuit in Zandvoort is al meer dan 70 jaar oud. De eerste race werd op 7 augustus 1948 na vier jaar later het circuit in Zandvoort onderdeel werd van de Formule 1. De laatste race werd verreden in 1985.

Aanpassingen Circuit Zandvoort

Het circuit heeft met de komst van de Formule 1 naar Nederland een flinke upgrade gekregen. Zo kent het circuit nu twee kombochten en is het een stuk verbreed. Maar het karakteristieke is onaangetast gebleven.

Het is niet de eerste keer dat het circuit is verbouwd. In de jaren 70 werden er ook veiligheidsaanpassingen gedaan. In 1988 werd het circuit ingekort vanwege de komst van een bungalowpark, maar werd in 1999 uitgebreid naar een standaard GP lengte, 4.3 kilometer.

Programma Dutch GP

1 mei – Super Friday
Vrije trainingen

2 mei – Qualifying Saturday
Kwalificaties

3 mei – Sunday Raceday
Formule 1 race Zandvoort