Jong Oranje

Jong Oranje is een team onder het grote Oranje waar spelers onder hun 21ste kunnen spelen. Bekende spelers zoals Klaas-Jan Huntelaar, Siem de Jong en Kevin Strootman hebben eerst in de selectie van Jong Oranje gespeeld en zijn nu doorgestroomd naar het grote elftal.

In 2006 en 2007 won Jong Oranje het EK onder 21 onder leiding van bondscoach Foppe de Haan. Daarna plaatste het team zich voor de Olympisch Spelen van 2008 in Peking waar zij in de kwartfinales werden uitgeschakeld door Argentinië die het toernooi won.  Later kwalificeerde Jong Oranje zich niet meer voor het EK onder 21 van 2009 en 2011.

Sinds  2009 is Cor Pot bondscoach van Jong Oranje, zijn contract zal na het EK onder 21 van 2013 dat in Israël zal worden gehouden, zal Pot afscheid nemen als bondscoach van Jong Oranje. Wie de opvolger zal worden is nog niet bekend.

Jong Oranje is tweede geworden in de groepsfase van de kwalificatiereeks voor het EK onder 21 van 2013. Andere landen die in dezelfde groep zitten zijn Duitsland, Rusland en Spanje.

– Klik hier voor de selectie van Jong Oranje
– Klik hier voor het programma van EK onder 21