40.000 prostitu�es voor WK voetbal

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De Duitse voetbalbond en nationale ploeg willen niet meewerken aan een campagne tegen gedwongen prostitutie. Nochtans is die nodig. Vrouwenverenigingen in Duitsland voorspellen dat 40.000 vrouwen in de prostitutie gaan belanden tijdens het WK voetbal van volgend jaar. Alleen doelman Jens Lehmann heeft zijn steun toegezegd aan de campagne: Een rode kaart voor gedwongen prostitutie.

Unieke gelegenheid
“Oost-Europese vrouwen zeggen nu al dat het WK voor hen een unieke gelegenheid wordt om geld te verdienen”, aldus Katharina Cetin van het Centrum voor Prositutie in Berlijn. Het Centrum vreest dat het hoofdaandeel van de vrouwen niet uit vrije wil naar Duitsland komen zal, maar gedwongen en illegaal via bendes mensenhandelaars. “We kunnen moeilijk schatten hoeveel van die 40.000 vrouwen gedwongen worden om te komen. Feit is en daar twijfelt niemand aan, dat de prositutie enorm zal toenemen tijdens het WK”, aldus Brunhilde Raiser van de Nationale Vrouwenraad.

Campagne
De Raad lanceert daarom een campagne met de slagon, Een rode kaart voor gedwongen prostitutie. Een lovenswaardig initiatief dat op weinig bijval kan rekenen van de nationale ploeg en voetbalbond, zo blijkt. �Alleen Jens Lehmann heeft toegezegd en beloofd om zijn ploegmakkers nog eens aan te porren, maar zonder resultaat”, aldus Raiser. Ook de voetbalbond wil niks vandoen hebben met het intiatief. De offici�le verklaring luidt dat de ploeg niet op alle aanvragen kan ingaan. Het is een zaak van prioriteiten en deze campagne is volgens de bond geen hoofdzaak.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur