5 miljoen thuisblijvers zagen Nederland – Japan op TV

Geplaatst op 20 juni 2010, 20:19 uur

5,7 miljoen kijkers hebben zaterdagmiddag thuis naar de wedstrijd Nederland – Japan (1-0) gekeken, dat blijkt uit cijfers van Stichtings Kijkonderzoek (SKO). Daarmee was de wedstrijd het best bekeken TV programma van die dag.

Eerder werd het aantal kijkers verwacht op tien miljoen door Rene van Dammen, kijkcijfer expert van de Publieke Omroep. “Van mooi weer hebben we geen last, wel zullen veel mensen boodschappen willen doen op hun vrije zaterdag. Op basis daarvan voorspel ik dat we de grens van 10 miljoen kijkers niet zullen overschrijden” aldus van Dammen.

Echter had Rene van Dammen zeker niet rekening mee gehouden met de grote evenementen die zaterdagmiddag werden georganiseerd. Zo was in de RAI in Amsterdam Thuisvak Oranje, in de Amsterdam ArenA het grote Coca Cola celebration evenement, De Kuip in Rotterdam de Experts van Oranje en in Eindhoven het concert van Guus Meeuwis, Groots met een zachte G met voorafgaand de wedstrijd Nederland – Japan.

Maandag zullen de cijfers bekend worden hoeveel mensen de wedstrijd in totaal gezien hebben door Stichting Kijkonderzoek.

left  Kijk het hele WK GRATIS met Digitenne

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur