Aantal WK-programma’s verdwijnt van de buis

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De uitschakeling van het Nederlands elftal op het WK in Duitsland heeft gevolgen voor een aantal voetbalprogramma s op de Nederlandse televisie. Zo is maandag de laatste uitzending van het WK Journaal van de NOS, liet een woordvoerster maandag weten.

"Dat stond van tevoren al vast. Het Nederlands elftal was een belangrijk onderdeel van het journaal. Nu Oranje is uitgeschakeld, heeft het weinig zin meer om het WK Journaal uit te zenden", aldus de zegsvrouw.

Het praatprogramma Studio Sportzomer, ook van de NOS, verhuist woensdag vanuit het Zuid-Duitse Kirchzarten naar Hilversum. Het programma is wel tot het einde van het WK op de buis. "We zaten daar vlak bij het trainingskamp van het Nederlands elftal. Nu dat is uitgeschakeld, is het journalistiek gezien niet meer relevant in Duitsland te blijven." De verslaggevers en commentatoren van de NOS blijven overigens wel in het buurland van Nederland.

Ook het SBS6-programma Hart van Oranje, met oud-Feyenoorder John de Wolf en Rebecca Loos, is maandagavond voor het laatst op televisie. "De opzet was dat we na uitschakeling van Nederland zouden stoppen. In het programma volgen we vooral de Nederlandse supporters. Dat heeft nu geen zin meer", liet een woordvoerster van SBS6 weten.

Villa BvD van Talpa blijft gewoon tot het einde van het WK uitzenden vanaf de Titisee in Duitsland. Een woordvoerder: "De sfeer en de onderwerpen zullen ongetwijfeld anders zijn, maar het is nou eenmaal zo. We willen de fans van het WK gewoon vanaf locatie blijven bedienen."

Ook de WK-editie van Voetbal Insite verdwijnt niet van de tv. Het programma is tot de finale in Berlijn zeven dagen per week te zien op RTL7. "We wisten van tevoren al dat er heel veel scenario's voor het verloop van het kampioenschap waren", aldus een zegsman. "Maar het WK voetbal is meer dan relevant genoeg om elke dag een talkshow aan te wijden."

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur