Ajax hoopt terugkeer Huntelaar, Van der Vaart en Babel

Geplaatst op 05 augustus 2009, 05:30 uur

Ajax is aan het onderzoeken of Klaas Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart die bij Real Madrid waarschijnlijk het veld moeten gaan ruimen geinteresseerd zijn om terug te komen bij de Amsterdamse club. Ook zouden ze Ryan Babel hebben benaderd die bij Liverpool ook aan te weinig spelen toe komt om een terugkeer te maken naar Ajax.

Op deze manier wil Ajax de drie spelers ruimte bieden om toch de genodigde speelminuten te bieden die zij nodig hebben om in de selectie van het Nederlands elftal te blijven voor het WK voetbal volgend jaar in Zuid Afrika.

In een reactie tegen Voetbal International vertelt persvoorlichter Miel Brinkhuis het volgende “Wij willen weten of het een haalbare kaart is dit soort spelers te halen. Dus we hebben alleen geïnformeerd. Om te weten of ze wel willen en of het financieel mogelijk is. Het zou slordig zijn als we dit niet kaart hebben en dat later blijkt dat een van deze spelers wél haalbaar was”.

Van der Vaart speelde tot 2005, Huntelaar tot 2008 en Babel verruilde in 2007 Ajax voor een andere club. Alle drie de spelers zijn opgenomen in de voorlopige voorselectie van Oranje. Bert van Marwijk zal vrijdag de definitieve voorselectie bekend maken voor de wedstrijd Nederland – Engeland in de Amsterdam ArenA.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur