Arie Haan mogelijk bondscoach van “gewraakte” Iran

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Arie Haan wordt mogelijk de vijfde Nederlandse bondscoach op het WK in Duitsland. Haan zou op het punt staan een contract te tekenen bij Iran. De gewezen speler van Anderlecht en Standard miste maar net het WK 2006 als bondscoach van China. Dat moest het in de groepsfase op doelsaldo afleggen tegen Koeweit.

Met Dick Advocaat (Zuid-Korea), Marco van Basten (Nederland), Leo Beenhakker (Trinidad en Tobago) en Guus Hiddink (Australi�) heeft Oranje al vier bondscoaches op het komende WK.

Iran gewraakt
Of het voor Haan overigens zo’n godsgeschenk is om in Iran aan de slag te gaan, moet nog blijken. Zowat niemand wil tegen de WK-deelnemer als sparring-partner dienen. Roemeni� en Oekra�ne zegden geplande oefenduels af, terwijl ook Spanje zich bezint over een oefenpot tegen Iran. Reden voor de forfaits vormen de antisemitische uitspraken van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad en de weigering van het land om zijn nucleaire programma te staken.

“Het Westen voert een psychologische oorlog tegen ons. Het wil Iran isoleren”, verklaarde een regeringswoordvoerder tegenover het Iraanse persbureau ISNA.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop