Balkenende hoopt op WK-finale tegen Australi�

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) hoopt dat het Nederlands elftal het in de finale van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland moet opnemen tegen Australië. Dat zei hij dinsdag tegen de Australische premier John Howard tijdens een lunch in Canberra. Balkenende werkt 'Down Under' een vijfdaags bezoek af.

"Het zou heel mooi zijn als we elkaar in de finale weer kunnen zien", zei Balkenende tegen zijn collega Howard. Volgens de Nederlandse premier hebben de landen veel gemeen op voetbalgebied. Dat komt vooral omdat het Australische team wordt gecoacht door Guus Hiddink. Hij slaagde erin Australië voor het eerst sinds 1974 naar de eindronde van een WK te leiden. Met het Nederlands elftal schopte Hiddink het in 1998 tot de halve finale.

Wil de wens van Balkenende uitkomen, dan moeten Nederland en Australië eerst door de groepsfase zien te komen. Nederland speelt daarin tegen Argentinië, Ivoorkust en Servië en Montenegro. Australië moet het opnemen tegen wereldkampioen Brazilië, Kroatië en Japan.

De twee landen spelen op 4 juni een oefeninterland tegen elkaar in de Rotterdamse Kuip. Vijf dagen later gaat het WK van start.

 

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop