Beenhakker gelooft in stunt op WK

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Leo Beenhakker houdt er rekening mee dat hij deze zomer op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland voor een verrassing kan zorgen met Trinidad en Tobago. Dat zei de bondscoach van het land uit het Caribisch gebied woensdag bij de bekendmaking van zijn voorlopige selectie.

Beenhakker gaat niet naar Duitsland om te verliezen. "Daar is geen sprake van. Alles is mogelijk in het voetbal. Elk weekend zie je grote clubs verliezen van kleine ploegen." Trinidad is met 1,3 miljoen inwoners het kleinste land dat zich ooit plaatste voor het WK.

In de voorlopige selectie van 24 man zitten geen verrassende namen. Dwight Yorke, voormalig spits van Manchester United, is de aanvoerder van het team. De 34-jarige aanvaller komt momenteel uit voor Sydney FC. Andere belangrijke troeven in het team van Beenhakker zijn Stern John (Derby County), Shaka Hislop (West Ham United) en Russell Latapy (Falkirk).

De bondscoach moet voor 15 mei nog één speler laten afvallen. Op die datum moeten alle deelnemende landen een definitieve lijst van 23 spelers inleveren bij wereldvoetbalbond Fifa. Trinidad en Tobago is op het WK ingedeeld in een poule met Engeland, Paraguay en Zweden.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur