Bert van Marwijk nieuwe bondscoach Oranje

Geplaatst op 03 maart 2008, 03:03 uur

Bert van Marwijk die nu nog trainer is van de Rotterdamse club Feyenoord wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal na het EK 2008. Het zat er al een tijdje aan te komen dat Van Marwijk het stokje ging overnemen van de huidige bondscoach Marco van Basten die vanaf volgend seizoen bij Ajax aan de slag gaat.

“Dit is toch het hoogste dat je als trainer kunt bereiken. Het is een mooi vooruitzicht en een grote uitdaging te kunnen werken met de beste spelers van Nederland. Het komt bovendien op een juist moment gezien mijn leeftijd. En als zo’n kans zich voordoet, dan moet je ‘m ook grijpen. Gelukkig gunnen zowel de spelers als de directie van Feyenoord me deze baan. Er wachten ons zowel in de competitie als in de beker cruciale weken. De komende weken wil ik me volledig op Feyenoord kunnen focussen, dat ben ik aan iedereen bij de club verplicht.” aldus Van Marwijk.

Bert van Marwijk heeft een contract getekent bij de KNVB van 1 juli 2008 t/m WK 2010 in Zuid-Afrika. De presentatie zal op 31 maart plaats vinden als de technische staf ook samengesteld is.
Overigens was hij niet de eerste keus, Guus Hiddink, Frank Rijkaard, Dick Advocaat en Louis van Gaal waren al eerder gepolst voor het bondscoachschap.

Ook KNVB directeur Henk Kesler is blij met de komst van Van Marwijk. “We zijn erg blij en content dat we er met elkaar zijn uitgekomen. Zoals eerder gezegd, stond Bert vanaf het begin op ons lijstje. Hij heeft zowel nationaal als internationaal zijn sporen verdiend. De afgelopen weken hebben we uitgebreid de tijd genomen om met elkaar van gedachten te wisselen over de invulling van de samenwerking. Ik kijk met een goed gevoel terug op deze gesprekken en uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een tweejarig contract. Nu is het zaak op korte termijn de puntjes op de i te zetten voor wat betreft de samenstelling van de rest van de technische staf.” aldus Kesler.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur