Blessure Dirk Kuyt valt mee

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De blessure van Dirk Kuyt valt mee. De aanvaller van Liverpool hoorde maandag in het ziekenhuis dat zijn enkelbanden slechts zijn verrekt. De spits weet nog niet wanneer hij inzetbaar is.

Kuyt verzwikte afgelopen zaterdag tijdens de uitwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Bulgarije zijn enkel. Hij kon het pijnlijke gewricht vanwege een enorme zwelling niet laten onderzoeken.

Kuyt vreesde voor een ernstige blessure. Hij bewoog zich de afgelopen dagen voort in een rolstoel. Kuyt mist woensdag de thuiswedstrijd van Oranje tegen Albanie.

De competitiewedstrijd van zaterdag tegen Blackburn Rovers komt waarschijnlijk ook nog te vroeg. Liverpool stuit volgende week woensdag op Bordeaux. Beide ploegen zijn ook tegenstander van PSV in de Champions League.

Rafael Benitez wil dat Dirk Kuyt direct terugkeert naar Liverpool. De trainer van de Engelse club is bang dat de enkelblessure van de aanvaller verergert als hij bij Oranje blijft. "Als hij woensdag tegen Albanie speelt, mist hij mogelijk de eerstvolgende drie of vier wedstrijden van Liverpool", meent de Spanjaard.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur