Blessure Robben truc van Van Basten?

Geplaatst op 07 juni 2008, 07:59 uur

Tijdens een eindronde van een internationaal toernooi als het EK 2008 moet overal rekening mee worden gehouden, ook met eventuele rampscenario’s of vooropgezette trucages. Dit laatste is mogelijk voor het eerst dit toernooi van toepassing.

Vandaag liet Marco van Basten weten dat Arjen Robben een liesblessure heeft opgelopen en niet van de partij kan zijn in het eerste EK-duel van Oranje tegen Italië. Een verrekking van de lies zou hiervan de oorzaak zijn.

In het eerste scenario zien wij Robben hoogstwaarschijnlijk weinig tot geen speelminuten maken in de groepsfase van het toernooi en herpakt hij zijn vorm pas bij een eventuele kwartfinale.
In de tweede geschetste situatie zal de spraakmaker uit de selectie worden gezet en wordt er alsnog een vervanger opgeroepen.
Vooral het derde scenario is opvallend. Is Robben mogelijk helemaal niet geblesseerd?

Wanneer de aanvaller van Real Madrid aanstaande maandag ‘gewoon’ het veld zal betreden, lijkt het blessureverhaal uit de trukendoos van de bondscoach zijn gekomen. In deze situatie heeft Robben helemaal geen last van een kwetsuur en poogt de Oranjeselectie hiermee Italië op het verkeerde been te zetten.

Met of zonder Robben zal Oranje aanstaande maandag om 20:45 in Bern aantreden tegen regerend wereldkampioen Italië.

Verwachte opstelling:
Van der Sar; Ooijer, Matthijsen, Heitinga, Van Bronkhorst; Engelaar, De Jong, Sneijder, v.d Vaart, Robben/Kuijt; Van Nistelrooy.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur