Boulahrouz meldt zich af voor Oranje, Hofs gaat wel

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Khalid Boulahrouz doet woensdag niet met Oranje mee in de oefenwedstrijd tegen Ecuador. De verdediger van Hamburger SV heeft een blessure opgelopen aan de linkervoet. Hij meldde zich zondagavond af. Bondscoach Marco van Basten heeft besloten geen vervanger op te roepen.

Feyenoorder Nick Hofs kan zich volgens zijn trainer Erwin Koeman maandag volgens afspraak wel melden bij Oranje. De kleine middenvelder moest zondagavond in Groningen (1-1) al na een half uur naar de kant. Zeker met het oog op zijn eerste uitverkiezing voor de selectie van het Nederlands elftal was hij daar behoorlijk ontstemd over.

“Ik heb het na afloop meteen met hem uitgesproken”, legde Koeman uit. “Nadat hij een schop op zijn onderbeen had gekregen, zag hij er niet helemaal fit meer uit. Hij liep er ook een beetje verloren bij. Dat hij geprikkeld reageerde op zijn wissel, vind ik niet erg. Ik reageerde vroeger als speler ook wel eens geprikkeld.”

Koeman: “Nick is in elk geval niet geblesseerd, zover ik weet. Ja, mentaal misschien. Maar hij kan naar Oranje wat mij betreft.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop