Caf� de wereld zingt WK-medley

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De sterren uit de satirische animatieserie Cafe de wereld brengen een WK-lied uit. Daarin zijn de virtuele Frans Bauer, Gerard Joling, Johan Cruijff, Louis van Gaal en koningin Beatrix te horen.

In de medley worden parodieën gemaakt op bekende nummers. Teksten als 'Even met van Basten bellen' op de melodie van 'Even aan mijn moeder vragen' en 'Scoor je even voor mij' in plaats van 'Heb je even voor mij' zijn daar voorbeelden van. Vanaf 18 april worden dagelijks twee coupletten van het nummer uitgezonden in het programma. Op 26 april is het hele lied te horen, met bijbehorende clip. Het wereldkampioenschap voetbal gaat op 9 juni van start in Duitsland.

'Café de wereld' is een programmaonderdeel van het dagelijkse Vara-programma 'De wereld draait door'. De animatieserie, waarin virtuele bekende Nederlanders een café bezoeken, was hiervoor te zien bij 'Vara Laat'. In 2004 werd de animatieserie genomineerd voor een Gouden Roos in de categorie 'Best Comedy'.

De stemmen van de personages in 'Café de wereld' worden ingesproken door onder anderen Jeroen van der Boom, Rini van der Elzen, Hadewich Minis en Kees Prins. Het is niet bekend of zij ook de stemmen inzingen van de personages die meedoen aan het WK-lied.

Klik hier voor alle WK hits

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur