Camping Oranje nu al een WK-hit

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De start van het WK is nog een maand van ons verwijderd, maar de Oranjecamping is nu al een succes. De karavaan die in Duitsland met het Nederlands elftal meereist, heeft al bijna twee keer zo veel gasten als twee jaar geleden, bij de primeur tijdens het EK in Portugal. Organisator Jokko de Wit meldde dat er momenteel al 2.500 gasten staan ingeschreven, verdeeld over de (voorlopig) drie campings in of bij de speelsteden. Twee jaar geleden was het totale aantal 1.500. "Mei is eigenlijk de echte boekingsmaand. We verwachten nog wel 1.000 tot 1.500 mensen," aldus De Wit. De maximale capaciteit voor de voorronde (drie wedstrijden) is 5.500.

Geen kaartje, toch feest
De Wit verwacht dat ongeveer de helft van de campingbezoekers zonder wedstrijdticket zal komen. "Ons motto is dan ook: geen kaartje, toch feest. We organiseren allerlei feesten en op de wedstrijddag brengen we al onze gasten naar de speelstad. Daar is overdag een feest van de Supportersvereniging Oranje. De mensen zonder kaart worden dan voor de wedstrijd per bus teruggebracht, de overige fans krijgen na afloop vervoer terug naar de camping. We moeten met de lokale autoriteiten nog goede afspraken maken, want het ontregelt de boel nogal als wij met dertig tot veertig bussen achter elkaar gaan rijden."

Totaalpakket
De Wit biedt de voetbalsupporters totaalpakketten. "Mensen kunnen kiezen voor alle drie de campings, maar ook voor slechts één, of een combinatie van twee. Ze krijgen ontbijt, koffie met een gratis dagblad, entertainment en we organiseren op elke camping een voetbaltoernooi."

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop