Castelen kampt met knieblessure

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Bondscoach Marco van Basten kan woensdagavond tijdens de vriendschappelijke interland van het Nederlands elftal tegen Ecuador waarschijnlijk niet over Romeo Castelen beschikken.
De rechtsbuiten van Feyenoord raakte zondag in de uitwedstrijd bij FC Groningen aan zijn knie geblesseerd. Hij ontbrak daardoor vanavond op de eerste training van Oranje voor de oefeninterland met de Zuid-Amerikanen.

Het is nog onduidelijk of Castelen dinsdag de laatste test voor de wedstrijd in de Amsterdam ArenA kan meemaken. Gezien het karakter van de oefeninterland en de overvolle kalender van de clubteams wil bondscoach Van Basten geen risico met zijn spelers nemen.

Jan Vennegoor of Hesselink en Ron Vlaar trainden ook apart van de groep. De spits van PSV en verdediger van Feyenoord hadden last van kleine pijntjes. Ze zijn wel inzetbaar tegen Ecuador.

Overtuigen

Boulahrouz verscheen helemaal niet in Katwijk. De verdediger van Hamburger SV meldde zich zondagavond al geblesseerd af. Van Basten roept geen vervanger op. De bondscoach riep afgelopen vrijdag tijdens de presentatie van zijn selectie nog dat sommige spelers hem voor en tijdens de wedstrijd tegen Ecuador moesten overtuigen.

Ze kregen daar tijdens de eerste training voor het duel met de Zuid-Amerikanen nog weinig gelegenheid voor. De fitte spelers van het Nederlands elftal speelden slechts enkele partijtjes voetvolley. Na ruim een uur mochten ze naar de warme douche.

Ruud van Nistelrooij wilde na afloop van de training eigenlijk alleen over het Nederlands elftal spreken. Trainer Ferguson hield de spits van Manchester United zondag tijdens de finale van de League Cup op de bank. Hij moest plaatsmaken voor Saha die veel doelpunten in het bekertoernooi had gemaakt.

,,Ik had daar begrip voor”, stelde Van Nistelrooij na lang aandringen. ,,Maar ik was wel graag ingevallen. Daar was ik teleurgesteld over. In de Engelse kranten verschijnen dan grote koppen en kleine verhaaltjes. Het zal allemaal wel. Jullie kijken toch ook voetbal. Volgens mij draai ik geen slecht seizoen”, aldus de spits die met negentien treffers topschutter van de Premier League is.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur