Cruijff: ‘Oranje haalt de halve finales’

Geplaatst op 11 juni 2010, 11:00 uur

Johan Cruijff denkt dat Spanje wereldkampioen wordt van het WK voetbal dat vandaag van start gaat in Zuid Afrika. Volgens de voetballegende zal het Nederlands elftal tot de halve finales komen. Hierover zegt Cruijff “Nederland heeft een uitstekende voorhoede en sterk middenveld“.

Dat land heeft een fantastisch record de afgelopen jaren neergezet. Ik blijf een liefhebber en als ik resultaat met mooi voetbal vergelijk, is Spanje op dit moment het sterkste van alle landen. Ik hoop natuurlijk op de finale Spanje – Nederland, maar ik ben natuurlijk partijdig. Ook Argentinie en Brazilie zijn wat mij betreft kanshebbers op de titel.” aldus Cruijff in de Telegraaf.

Opening Cruijf Court
Gister openende de spelers van het Nederlands elftal in aanwezigheid van Johan Cruijff een Cruijff Court in Township om wat moois achter te laten voor de bevolking. Het iniatief kwam van de KNVB, Cruijf Foundation en de amassade van Johannesburg. Het project kostte 100 000 euro en werd gefinancieerd door de Oranje selectie.

Ik ben er zeer trots op dat de spelers van het Nederlands elftal dit hebben gedaan. Het is mooi om te zien dat deze jongens ook aan anderen denken. Ik kon vroeger op straat voetballen. De kinderen hier konden dat niet. Nu hebben ze een plek om op te spelen.” zei Cruijff over de opening van het voetbalveldje.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur