De Guzman: “Ik wil heel graag naar het WK”

Geplaatst op 16 mei 2014, 16:10 uur

Jonathan de Guzman is één van de spelers die kans maakt op een basisplaats op het drie mans middenveld. Eerst moet hij bij de definitieve selectie van 20 veldspelers en 3 keepers zien te komen. “De trainer weet wat hij aan mij heeft.”

De Guzman zat dinsdag lang in spanning of hij wel of niet bij de voorselectie zou zitten. “Je bent toch gespannen en iedereen vraagt aan je of je al iets gehoord hebt”, vertelde de middenvelder aan FCUpdate.nl. “Ik dacht ook eigenlijk dat de selectie al in de middag bekend zou worden, maar dat werd het pas later op de dag. Uiteindelijk kreeg ik een paar felicitaties binnen, daarna had ik in de gaten dat ik er bij zat.”

“Ik ben een box-to-box-speler, kan aanvallen en verdedigen. Of ik de plek van Strootman kan invullen? De trainer weet wat hij aan me heeft, ik heb meerdere keren bij Oranje in die rol gespeeld. Maar we zullen zie hoe hij het gaat invullen.”

De Guzman heeft in de concurrentiestrijd voor een basisplaats op het middenveld één belangrijk voordeel: de internationale ervaring. “Alles is anders, in Engeland. Het tempo ligt hoger, je speelt tegen grote beukers, het spel gaat continu op en neer. Het is loodzwaar, zeker ook omdat we met Swansea dit seizoen in de Europa League uitkwamen. Je speelt veel, tegen geweldige tegenstanders. De weerstand is heel anders dan bijvoorbeeld in Nederland.”

“Ik wil nu heel graag naar het wereldkampioenschap, maar dat wil iedere speler die hier is. Het wordt knokken voor een plekje in de selectie, maar ik ga er voor.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur