De Haan had Seedorf toch niet geselecteerd

Geplaatst op 15 mei 2008, 15:17 uur

Foppe de Haan heeft zijn Olympisch elftal bij elkaar. De Friese bondscoach heeft ook zijn dispensatiespelers al aangewezen. Roy Makaay, Gerald Sibon en Robbie Wielaert gaan mee naar Beijing. Daar zit nog wel een mits aan. Als Wielaert met FC Twente zondag een plaats in de voorrondes van de Champions League afdwingt , valt de verdediger alsnog af. Zijn ploeggenoot Edson Braafheid viel af als dispensatiespeler.

Clarence Seedorf is voor De Haan geen optie. Toen de middenvelder van AC Milan vorig jaar aangaf wel mee te willen naar de Spelen reageerde De Haan nog verheugd, maar nu is er voor Seedorf geen plek. Wat is er veranderd? “Er is niet zo veel veranderd, maar toen ging ik natuurlijk nog niet zeggen dat ik iemand niet nodig had”, verklaart De Haan zijn keuze.

“Daarna leek het erop dat Clarence mee zou gaan naar het EK, maar anders had ik hem ook niet geselecteerd. Ik heb een paar jongens rondlopen die in de top van Europa zitten. En er moeten sowieso nog een paar spelers afvallen.” Iemand die wel meegaat als het EK aan zijn neus voorbijgaat is Hedwiges Maduro. “Dat heb ik hem al laten weten toen hij naar Valencia ging”, zegt De Haan. “Hij is enorm gegroeid.”

Een andere speler die niet ter discussie staat bij De Haan is Dirk Marcellis. De jonge verdediger van PSV heeft alle vertrouwen in de goede afloop in China. “We zijn niet voor niets twee keer achter elkaar Europees kampioen geworden en als team zijn we heel goed voorbereid op de Spelen”, straalt de Limburger zelfvertrouwen uit. “We zijn ook erg fit, dus ik denk dat we in Beijing boven onszelf uit kunnen stijgen.”

Ruud Vormer wil daar graag deel van uitmaken, maar houdt een slag om de arm. De jonge speler van AZ blijft bescheiden. “Ik hoop dat ik mee mag.” Bovendien heeft Vormer nog wel iets anders aan zijn hoofd. Voor volgend jaar heeft hij nog geen contract. “Ik onderhandel volgende week met AZ.” Intenties zijn er nog niet uitgesproken, maar wat Vormer wil is duidelijk. “Ik wil gewoon blijven, natuurlijk. Als alles goed is, teken ik gewoon bij AZ.”

Bron: Novum Nieuws

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop