De KNVB wil contract De Haan verlengen

Geplaatst op 25 maart 2008, 25:25 uur

De KNVB wil het contract van Foppe de Haan als bondscoach van Jong Oranje verlengen. De verbintenis van de 64-jarige trainer loopt na de Olympische Spelen van Peking af, maar hij heeft een aanbieding gekregen om nog een jaar door te gaan. “Ze hebben me vorige week een contract aangeboden tot en met het jeugd-EK van volgend jaar. Daar ga ik binnenkort met Henk Kesler over praten”, zegt hij tegenover KNVB.tv.

De Haan, die met Jong Oranje twee keer het EK won, gaat de onderhandeling met een goed gevoel in. “Ik zit hier gewoon goed op mijn plek. Op mijn leeftijd doe je alleen nog maar dingen die je leuk vindt.” Volgens de voormalig Heerenveen-trainer heeft Kesler gezegd dat ze er zeker uit gaan komen. “Maar er moet wel eerst onderhandeld worden”, benadrukt De Haan. “Dus ik houd nog even een slag om de arm.”

Jong Oranje speelt in het kader van de kwalificatie voor het EK onder 21 jaar woensdagavond in Emmen tegen Estland. Het jeugd-EK vindt volgend jaar juni plaats in Zweden. Het olympisch voetbaltoernooi in China begint deze zomer op 7 augustus.

Bron: Novum Nieuws

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur