Dirk Kuijt in de basis bij het Nederlands Elftal

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Dirk Kuijt zal woensdagavond tegen Argentinie naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst op dit WK in de basis staan van Oranje. De aanvaller vervangt Arjen Robben, die vanwege zijn gele kaart uit voorzorg aan de kant wordt gehouden.

Dat geldt ook voor Mark van Bommel, Joris Mathijsen en Giovanni van Bronckhorst. Van alle spelers met de dreiging van een schorsing in het verschiet, komt alleen Khalid Boulahrouz in actie. Kuijt zal vanaf de rechterkant gaan spelen, waardoor Robin van Persie naar links verhuist.
John Heitinga heeft weliswaar ook geel achter zijn naam staan, maar hij is nog niet fit. De rechtervleugelverdediger is nog niet hersteld van zijn hamstringblessure die hij afgelopen vrijdag opliep in het duel met Ivoorkust. Phillip Cocu lijkt wel op tijd hersteld te zijn. De routinier, die de afgelopen dagen last had van zijn enkel, trainde weer met de groep mee. Als Cocu speelt, wordt dat zijn honderdste interland.
Afgaande op de training van maandag maken de vleugelverdedigers Tim de Cler en Kew Jaliens hun debuut op het WK. Ook Rafael van der Vaart mag zich verheugen op een basisplaats. Het duel staat onder leiding van de Spanjaard Cantalejo.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Van der Sar; Jaliens, Boulahrouz, Ooijer, De Cler; Van der Vaart, Sneijder, Cocu; Kuijt, Van Nistelrooij, Van Persie.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur