Dronken Oranjefan gaat de kelder in

Geplaatst op 14 mei 2008, 14:57 uur

Oranjefans die in het Zwitserse Bern tijdens het EK voetbal stomdronken ‘s nachts op straten of pleinen rondlopen, worden naar schuilkelders overgebracht om hun roes uit te slapen.

De EK-organisatie in Bern wil zo voorkomen dat er verspreid in de stad luidruchtige dronken voetbalfans voor overlast zorgen. Daarnaast moet voorkomen worden dat supporters met een slok op levensgevaarlijke capriolen uithalen. In de Zwitserse stad zijn tijdens de Koude Oorlog onder talrijke openbare gebouwen speciale schuilkelders gebouwd.

Schoonvegen

De Bernse politie en ingehuurde beveiligingsbedrijven willen de stad letterlijk schoonvegen. Dronken fans, die niet zelfstandig kunnen lopen, worden met brancards opgehaald en naar de tientallen ondergrondse slaapplekken overgebracht. De supporters worden ‘s ochtends weer naar buiten gestuurd. De ondergrondse ruimten zijn voorzien van bedden.

Intussen is er ook kritiek op de plannen. ,,De angst is nu groot dat supporters misbruik maken van de kelders om zodoende op een goedkope manier een overnachting te vinden”, zegt Tobias Habegger van een lokale krant.

Bron: Telegraaf

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur