Duits beltegoed bij doelpunt tegen Oranje

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Telecomprovider Klarmobil.de is een ludieke actie gestart waarbij nieuwe klanten bij elk WK-doelpunt dat het Nederlands elftal incasseert, 10 minuten beltegoed ontvangen.

"Leedvermaak is het mooiste vermaak!", zegt de Duitse telecomprovider Klarmobil. Op de website www.hollandminuten.de maakt het bedrijf reclame voor de opmerkelijke actie.

Bij ieder doelpunt dat op het WK Voetbal tegen het Nederlands elftal gescoord wordt, keert het bedrijf 10 minuten gratis beltegoed uit. De actie, met de slogan 'Holland zahlt die rechnung', geldt voor nieuwe klanten die tussen 24 mei en 9 juni – de start van het WK – een sim-kaart van Klarmobil bestellen.

In de kleine lettertjes op de website valt te lezen dat strafschoppen na verlengingen niet meetellen – alleen wanneer de bal tijdens de reguliere speeltijd achter de Nederlandse doelman verdwijnt, ontvangen de klanten beltegoed. 'Hoe verder de Nederlanders komen, hoe meer je er aan hebt', verklaart de provider op de website.

Om de campagne kracht bij te zetten heeft Klarmobil een drietal tv-spots gemaakt, waarin een man in gorillakostuum twee zogenaamde Nederlandse supporters treitert.

 

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur