Duitse radiostations komen met voetbalzender voor Oranjefans

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Voetbalfans die tijdens het WK voetbal naar Frankfurt vertrekken om Oranje bij te staan, hoeven het niet zonder radio te doen. Niet alleen Radio 1 zal tijdens de wedstrijd Nederland – Argentinië op 21 juni de vele oranje fans op de hoogte houden, ook twee Duitse radiostations zullen zich die dag gaan richten op de bezoekers uit Nederland. De commerciële radiostations HIT RADIO FFH en harmony.fm zullen die dag namelijk met een speciaal station komen dat in zowel de Duitse als Nederlandse taal zal uitzenden.

Deze speciale zender, die gaat uitzenden onder de naam ‘FFHan-Radio’, zal op 21 juni tussen 12 en 0 uur in het gehele Rhein-Main gebied te ontvangen zijn op de frequenties 97.1 en 105.4 FM. Normaal gesproken is via deze frequenties de oldieszender harmony.fm te ontvangen, maar speciaal voor het WK zal het station enkele van haar frequenties afstaan voor deze fanzender.

FFHan-Radio zal naar aanloop van de wedstrijd van Oranje informatie en reportages rondom de wedstrijden, het stadion en Frankfurt alsmede nieuws en verkeersinformatie geven voor de voetbalfans die naar Frankfurt komen. Daarnaast kunnen luisteraars ook verzoekplaten aanvragen. Dat mogen zowel voetbalhits als actuele hits (zoals FFH dagelijks draait) of oldies zijn (het format van harmony.fm).

De presentatie in het Duits op FFHan-Radio zal die dag in handen zijn van FFH-deejays Uta Schmidt en Thomas Meyer en Uli Florl van harmony.fm. De Nederlanders Roel Oosthout (Programmaleider van de jongerenzender planet radio), Thijs Bakker (Muziekchef van HIT RADIO FFH en harmony.fm) en Robert Meeder (presentator van de NOS) zullen die dag in het Nederlands presenteren.

Niet alleen op de dag dat Oranje voetbalt in Frankfurt zal FFHan-Radio in de lucht zijn. Ook op 10 juni als Engeland tegen Paraguay zal de zender in de lucht zijn. Dan zal er naast in het Duits ook in het Engels worden uitgezonden. Voor deze gelegenheid heeft FFHan-Radio de deejay Nick Maloney geregeld. Oorspronkelijk is Maloney afkomstig uit Engeland, maar al enige tijd is hij vooral actief als deejay en consultant in Duitsland. Zo was hij recent nog ochtenddeejay op Energy 103,4 in Berlijn. Daarvoor was Maloney werkzaam als deejay bij onder andere 104.6 RTL in Berlijn en Radio Hamburg.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur