Duitsland wint openingswedstrijd

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Het Duitse nationale team heeft verdiend de openingswedstrijd van het WK 2006 gewonnen. In de Allianz Arena in Munchen versloeg Die Mannschaft het zwakke Costa Rica met 4-2.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was zeer aantrekkelijk. Duitsland speelde goed voetbal en Costa Rica kwam er nauwelijks aan te pas. De openingstreffer van Philipp Lahm na zes minuten (de op een na snelste openingstreffer ooit op een WK, alleen de Braziliaan Sampaio was in 1998 sneller door al na vijf minuten te scoren) was dan ook volkomen terecht.

Lang behielden de Duitsers de voorsprong niet. Door geklungel in de verdediging kon Paulo Wanchope, de grote man van Costa Rica, na een pass van Ronald Gomez, alleen voor Lehmann komen: 1-1.

Duitsland liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam in de 17e minuut al weer op een 2-1 voorsprong, nadat Miroslav Klose een voorzet van Bastian Schweinsteiger intikte. De Duitsers konden pas in de 61e minuut opnieuw gebruik maken van een van de vele verdedigingsfouten van de Costa Ricanen. Miroslav Klose maakte zijn tweede treffer van de avond.

Maar tien minuten later bracht Paolo Wanchope de spanning terug. Hij kwam, randje buitenspel, opnieuw alleeen voor Lehmann en bleef weer kalm.

Duitsland hield wel de overhand in het laatste kwartier, maar kon pas in de 87e minuut de winst veilig stellen na een prachtig afstandschot van Torsten Frings.

Deze wedstrijd is uniek onder de openingsduels tijdens een WK. De meeste wedstrijden kenden maar een of geen doelpunten. Met zes treffers staat deze wedstrijd met afstand bovenaan als meest doelpuntrijke openingswedstrijd ooit

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur