Edgar Davids terug in Oranje

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Edgar Davids keert terug in de selectie van het Nederlands elftal, evenals George Boateng. Roy Makaay en Mark van Bommel zijn er niet bij.

Bondscoach Marco van Basten heeft Davids, middenvelder van Tottenham Hotspur, opgenomen in de selectie voor de WK-kwalificatieduels met Tsjechi� (8 oktober) en Macedoni� (12 oktober). Davids kwam bijna een jaar niet uit voor Oranje, omdat hij bij zijn oude club Internazionale nauwelijks aan spelen toekwam.

Ook George Boateng van het Engelse Middlesbrough maakt deel uit van het keurkorps van Van Basten. Hij ontving op 16 oktober 2002 voor het laatst een oproep voor Oranje.

Roy Makaay viel af. Ook Mark van Bommel is opnieuw niet geselecteerd. De speler van Barcelona zat wel in de voorlopige selectie, maar heeft geen uitnodiging gekregen voor de komende duels.

De totale groep bestaat uit 23 spelers, waarvan er uiteindelijk nog vier moeten afvallen.

De selectie:
Doel: Van der Sar (Manchester United), Timmer (AZ).
Verdediging: Boulahrouz (Hamburger SV), Bouma (Aston Villa), Van Bronckhorst Barcelona), De Cler, Opdam en Vlaar (allen AZ), De Jong (Ajax) en Kromkamp (Villarreal).
Middenveld: Boateng (Middlesbrough), Davids (Tottenham Hotspur), Landzaat (AZ), Lindenbergh, Maduro en Sneijder (allen Ajax) en Van der Vaart (Hamburger SV).
Aanval: Babel (Ajax), Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooij (Manchester United), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea) en Vennegoor of Hesselink (PSV).

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop