Edwin van der Sar onzeker voor het Nederlandsl Elftal

Geplaatst op 13 maart 2007, 13:03 uur

Bondscoach Marco van Basten van het Nederlands elftal weet nog niet of hij tijdens de komende wedstrijden in de EK-kwalificatie tegen Roemenië en Slovenië over recordinternational Edwin van der Sar kan beschikken.

Een scan wees uit dat de gekwetste kuit van de doelman niet zwaar is beschadigd. Het is volgens de zaakwaarnemer van Van der Sar echter nog niet helemaal duidelijk wanneer de aanvoerder van Oranje weer inzetbaar is.

Hij mist in elk geval zaterdag de competitiewedstrijd van Manchester United tegen Bolton Wanderers. De werkgever van Van der Sar speelt maandag nog voor de FA Cup tegen Middlesbrough. Oranje belegt een dag later een trainingskamp voor de duels met Roemenië (24 maart) en Slovenië (28 maart).

Van der Sar raakte afgelopen zaterdag tijdens de warming up van de eerste bekerwedstrijd bij Middlesbrough (2-2) aan zijn kuit geblesseerd. Trainer Alex Ferguson wees de Pool Tomasz Kusczcak als vervanger aan. De oefenmeester van Manchester United wil in de komende weken met het oog op de beslissende fase van het seizoen geen enkel risico met Van der Sar nemen.

Profiel Edwin van der Sar
Klik hier voor het speelschema

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop