Emanuelson debuteert; geen Davids en Robben

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Urby Emanuelson maakt zijn debuut in de selectie van het Nederlands Elftal voor de vriendschappelijke interland tegen Itali�. Joris Mathijsen maakt na zes maanden afwezigheid vanwege een knieblessure zijn rentree en ook Romeo Castelen en Andr� Ooijer keren terug. Edgar Davids en Arjen Robben zijn de meest opvallende afwezigen.

In vergelijking met de laatste selectie ontbreken ook Tim de Cler en de geblesseerde Barry Opdam. Phillip Cocu en Jan Kromkamp maken wel weer hun opwachting. Van de voorselectie liet bondscoach Marco van Basten Maarten Stekelenburg (Ajax), Oscar Moens (Willem II), Serginho Greene (Feyenoord), de geblesseerde Theo Lucius (PSV) en Wilfred Bouma (Aston Villa), Olaf Lindenbergh (Ajax), Mark van Bommel (FC Barcelona), Roy Makaay (Bayern M�nchen) en Ibrahim Afellay (PSV) afvallen. Joris Mathijsen zat niet eens in voorselectie, maar heeft na zijn rentree blijkbaar een goede indruk gemaakt.

Van Basten zei vrijdag tevreden te zijn over de ontwikkeling van Van Bommel bij FC Barcelona. “Alleen op zijn positie heeft hij Wesley Sneijder en Danny Landzaat voor zich”, verklaarde Van Basten. “Ook Davids heeft op de linkshalf positie twee mensen voor hem met Phillip Cocu en Rafa�l van der Vaart. We kunnen nu eenmaal maar 23 spelers meenemen naar Duitsland. De afgevallen spelers moeten zich bij hun club bewijzen.”

Het Nederlands Elftal speelt in deze periode maar een oefenwedstrijd om de spelers rust te geven in een drukke periode. “De meeste internationals komen deze weken in de competitie, in de beker en in Europa voor hun club uit. Ik merk dat de belasting op sommige spelers te groot is. Vandaar maar een oefenwedstrijd.”
Selectie Oranje:

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Henk Timmer (AZ)

Verdediging: Joris Mathijsen (AZ), Urby Emanuelson, Nigel de Jong (Ajax), Ron Vlaar (AZ), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Andr� Ooijer (PSV), Jan Kromkamp (Villarreal CF)

Middenveld: Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (Ajax), Denny Landzaat (AZ), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), George Boateng (Middlesbrough), Phillip Cocu (PSV)

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Romeo Castelen, Dirk Kuijt (Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Jan Vennegoor of Hesselink (PSV)

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop