Extra vluchten van Schiphol naar Neurenberg

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Om alle Nederlandse supporters naar de Duitse stad Neurenberg te kunnen vervoeren voor de wedstrijd Oranje-Portugal, vliegen zondag tien vliegtuigen van Schiphol naar Duitsland.

Op een 'normale' zondag vertrekt geen enkel toestel van Amsterdam naar Neurenberg. Dat maakte een woordvoerster van Schiphol vrijdag bekend. De luchthaven houdt nog een slag om de arm over het definitieve aantal vluchten. ,,De kaarten voor de wedstrijd komen redelijk laat beschikbaar, dus het zou best kunnen dat een heleboel mensen vanavond pas een vlucht boeken. In dat geval komen er misschien nog vluchten bij.''
Volgens een woordvoerster van Luchtverkeersleiding Nederland gaat het in alle gevallen om grote toestellen, met ruimte voor honderd tot 120 passagiers.

Vanaf Rotterdam Airport vertrekken zondag geen Oranje-charters naar Duitsland. Volgens een woordvoerder is het door het tijdstip van 21.00 uur waarop de wedstrijd in Neurenberg begint niet mogelijk om dezelfde avond nog terug te keren op het Rotterdamse vliegveld. De luchthaven is gebonden aan een sluitingstijd van 24.00 uur voor grote vliegtuigen. ,,Dat halen ze nooit na afloop van de wedstrijd'', aldus de woordvoerder.
Alleen kleinere zakentoestellen mogen na middernacht nog landen. ,,Misschien dat sommige bedrijven met hun relaties heen en weer vliegen'', denkt Rotterdam Aiport.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur