FIFA-baas spuwt gal over Ivanov

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De baas van FIFA vindt dat het WK-duel van gisteren tussen Nederland en Portugal, dat met 1-0 gewonnen werd door Portugal, een betere scheidsrechter had verdiend dan degene die de wedstrijd floot, de Rus Ivanov.

Het leek wel of de Rus niet genoeg kon krijgen van kaarten trekken, hij trok er maar liefst twintig, 16 gele en vier rode. Dit is een WK-record. Volgens Blatter had Ivanov zelf ook een kaart verdiend. "Het was een wedstrijd vol emotie. De scheidsrechter voelde dat niet aan en floot niet consequent."

Bondscoach van Basten van het Nederlands elftal: "Het is jammer dat er in de tweede helft amper meer gevoetbald kon worden. Elke keer werd er afgefloten of lagen er Portugezen op de grond."

Volgens Van Basten ging Portugal stukken beter met de situatie om dan zijn eigen team. "Ik denk zeker dat het iets met ervaring te maken heeft dat we er nu uitliggen. Zij hebben zoveel tijd gerekt, waardoor we niet meer aan voetballen toe kwamen. Ik denk dat de scheidsrechter daar veel meer aan had kunnen doen."

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur