Fiscus jaagt op EK-reizen

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De fiscus maakt jacht op mensen die in 2004 op kosten van de KNVB of sponsor het EK voetbal in Portugal hebben bijgewoond. De Belastingdienst ziet die reisjes als loon in natura.

De heffing kan oplopen tot 50 procent van de reiskosten.

De sportwereld is in rep en roer over deze �bobotax� en vreest dat de

maatregel ten koste gaat van sponsor-inkomsten. KNVB en sportkoepel NOC*NSF voeren morgen overleg met staatsseceratris Joop Wijn (Financi�n).

De KNVB heeft op last van de Belastingdienst alle namen en adressen verstrekt van genodigden die in 2004 met de voetbalbond het EK voetbal in Portugal hebben bezocht.

Ook sponsor Nationale Nederlanden heeft vragen van de fiscus gekregen. Alle genodigden zijn schriftelijk ingelicht. ,,Het is niet aardig als je na een bezoek aan een voetbalwedstrijd in Portugal in 2004 ineens een blauwe brief krijgt,�� aldus KNVB-directeur Kesler.

Volgens het ministerie van Financi�n is er niets wezenlijks aan de belastingregels veranderd. ,,Alleen bieden wij per 1 januari de sportsponsors de gelegenheid de belasting in ��n keer voor alle deelnemers te voldoen��, aldus Roel van Koperen van Financi�n.

Sportsponsors zullen de heffingen vrijwel zeker in mindering brengen op de afgesproken investeringen in de sport.

Voorzitter Erica Terpstra van NOC*NSF zegt goede moed te hebben staatssecretaris Wijn tot inkeer te kunnen brengen.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop