Geen hesjes voor Van Nistelrooij en Van Bommel

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Is het een schijnbeweging of passeert bondscoach Marco van Basten tegen Portugal echt Ruud van Nistelrooij, Mark van Bommel en ook Khalid Boulahrouz? Dat is de vraag die rest nadat op de training bovenstaande drie spelers geen hesje kregen op de training, een gegeven wat er meestal op aanduidt dat ze buiten de basis zullen worden gelaten.

Het woord 'hesje' is veel meer dan een begrip in de voetbalwereld. Normaal gesproken worden daarmee de basisspelers aangegeven en wordt er op de training alvast geoefend met de elf van het komende duel. Op de training van vandaag viel op dat Ruud van Nistelrooij, Mark van Bommel en Khalid Boulahrouz géén hesje aanhadden. Hun plaats werd ingenomen voor Van der Vaart, Kuyt en de weer fitte Heitinga.

Opmerkelijke waarnemingen, zo mag geconstateerd worden. Van Nistelrooij en Van Bommel verliezen volgens de indeling hun basisplaats en Boulahrouz valt, ondanks zijn sterke optreden tegen Argentinië, wederom buiten de boot. Van Basten lijkt echter tevreden te zijn over het vertoonde spel op het middenveld waar het duo Sneijder-Van der Vaart van zich lieten spreken tegen Argentinië. Verder, buiten de twee wijzigingen om, lijkt Van Basten te gaan starten met de basiself die ook tegen Servië-Montenegro en Ivoorkust begonnen.

Als de indeling van vrijdag maatgevend is voor het elftal dat zondag tegen Portugal aantreedt, kan de opstelling van Oranje er als volgt uitzien:
Van der Sar; Heitinga, Ooijer, Mathijsen en Van Bronkchorst; Van der Vaart, Sneijder en Cocu; Van Persie, Kuijt en Robben.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur