Gelijkspel Tunesie – Nederland 1-1

Geplaatst op 11 februari 2009, 11:29 uur

Vanavond speelden het Nederlands elftal in het Stade 7 november stadion in Tunes tegen Tunesie. In de eerste helft maakten Edson Braafheid zijn debuut in het Nederlands elftal en was Andre Ooijer aanvoerder, omdat Giovanni van Bronckhorst geblesseerd was en reserve aanvoerder Rafael van der Vaart moest op de bank blijven zitten vanwege te weinig speelminuten bij Real Madrid, net als Klaas Jan Huntelaar die ook bij dezelfde Spaanse club speelt. Verder liep de eerste helft rustig en doelpuntloos.

Na de rust waren er verschillende spelers gewisseld, zo kwamen Ryan Babel, Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart erin voor Wesley Sneijder, Dirk Kuijt en Robin van Persie Al snel maakte Huntelaar in de 61ste minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd voor Oranje. Lang mocht Nederland niet op voorsprong blijven in de 67ste minuut maakte Jamel Saihi voor Tunesie de gelijkmaker.

Later in de tweede helft wisselde Nigel de Jong en Mark van Bommel voor David Mendes en Stijn Schaars. Ook maakte Gregory van der Wiel in de 85ste minuut zijn debuut in Oranje. Van der Wiel werd van de week verrast op de training van Ajax dat bondscoach Bert van Marwijk hem opgeroepen heeft voor in de selectie. John Heitinga verliet toen het veld.

Uit eindelijk is de eindstand op 1-1 gebleven voor deze oefeninterland. Op 28 maart zal het Nederlands elftal de volgende kwalificatiewedstrijd spelen tegen Schotland en Tunesie tegen Kenia.

Wil jij naar Nederland – Schotland op 28 maart ?

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur