Halfvolle bioscoopzalen tijdens het WK voetbal

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Het aantal bioscoopbezoekers is drastisch gedaald op de dagen dat het Nederlands elftal heeft gespeeld. Dat is maandag gebleken uit gegevens van brancheorganisatie NFC (Nederlandse Federatie voor de Cinematografie). Voorzitter Wilco Wolfers: “Voetbal is doorgaans al niet goed voor de bioscopen, maar in combinatie met het warme weer de afgelopen dagen doet het wel heel erg zeer.”

Als voorbeeld geeft Wolfers de film Poseidon, nummer drie op de filmlijst van dit moment. De opkomst afgelopen vrijdag, toen Nederland tegen Ivoorkust speelde, was gehalveerd ten opzichte van de vrijdag ervoor.

De filmmaatschappijen hadden met de verschijningsdata al rekening gehouden met het WK voetbal. Zo beleefden de toppers van deze zomer, De Da Vinci Code, X-men en Poseidon, al in mei hun premi�re. “Voorafgaand aan het WK hebben we daardoor al wel wat vet opgebouwd”, aldus Wolfers. “Daardoor liggen we nog steeds 6 procent voor op de bezoekersaantallen van vorig jaar over het eerste half jaar.”

Wolfers hoopt, in zijn hoedanigheid als bioscoopman, op een snelle uitschakeling van Oranje. “Maar eigenlijk is dat geen garantie voor meer bezoekers. We merken dat Nederlanders ook graag naar andere landen kijken en vooral als daar een Nederlandse bondscoach bij betrokken is.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur