Heineken komt kratten te kort door WK voetbal

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Bierbrouwer Heineken dreigt met een tekort aan kratten te komen zitten. Veel bierdrinkers blijken de kistjes te gebruiken om tribunes te bouwen, zodat ze het WK voetbal op televisie geheel in stijl kunnen volgen.

Heineken doet dinsdag in de Nederlandse kranten een oproep om de kratten alsnog terug te brengen. Anders kan de levering van Heineken en Amstel bier in het gedrang komen.
Door het mooie weer en het WK zijn er de afgelopen dagen grotere hoeveelheden bier ingeslagen dan normaal. Volgens een woordvoerder van Heineken hebben veel kratten een nieuwe bestemming gekregen. In een enkel geval worden er zelfs kleine stadions van gebouwd. Voor Heineken dreigt dit nu een serieus probleem te gaan opleveren. Voor een beetje tribune zijn al gauw een paar honderd kratten nodig, aldus de zegsman.

Met het huidige ,,krattenpark'' kan Heineken op dit moment nog twee dagen vooruit. Om te voorkomen dat de levering later in de week in de knel komt, plaatst de Nederlandse bierbrouwer dinsdag een oproep in de landelijke en regionale kranten. Volgens de woordvoerder deed het probleem met de kratten zich niet voor tijdens het Europees kampioenschap voetbal, twee jaar geleden. Toen was er sprake van een goede ,,doorstroom''.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop