Het Nederlands Elftal uitschakeld door de Portugesen

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Nederland is op het WK in de achtste finales uitgeschakeld. Oranje verloor in Neurnberg met 1-0 van Portugal in een duel dat werd ontsierd door maar liefst zestien gele en vier rode kaarten.

Oranje domineerde in de eerste twintig minuten en was direct dicht bij de 1-0, maar een schot van Van Bommel ging net naast. Portugal nam daarna het heft in handen en dat leverde rap een goal op. Ronaldo, Deco en Pauleta konden vrijuit combineren, waarna Maniche knap scoorde.

Acht minuten voor rust zorgde Nederland eindelijk weer voor gevaar. Van Persie speelde zich knap vrij, maar zijn schot ging voorlangs. Kort daarna redde Van der Sar knap op een schot van Pauleta.

Oranje onderuit in slagveld

… Omdat Costinha in de blessuretijd van de eerste helft zijn tweede gele kaart kreeg, moest Portugal verder met tien man. Oranje kreeg na rust veel meer ruimte en dat leverde direct een enorme kans op, maar Cocu schoot op de lat.

Op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing, moest ook Oranje verder met tien man. Boulahrouz kreeg zijn tweede geel na een buiteling van Figo, die even daarvoor goed wegkwam met een kopstoot.

De 15de gele kaart van het duel leverde rood voor Deco op, waarna Oranje weer de overhand kreeg. Kuyt had daarna nog twee kansen op de 1-1,maar hij stuitte op keeper Ricardo. In de blessuretijd kreeg ook Van Bronckhorst nog een rode kaart.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop