Hiddink ontkent contacten met FA

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Guus Hiddink heeft vrijdag in alle toonaarden ontkend dat de Engelse voetbalfederatie FA hem heeft benaderd voor de functie van bondscoach. “Geloof me, er speelt niets. Er zijn geen contacten. Ik kan dus nergens op ingaan”, zei de PSV-coach na de training op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven.

Een legertje Britse journalisten ving Hiddink na de oefensessie gretig op. De 59-jarige trainer en technisch directeur van PSV bleef onverstoorbaar onder het spervuur aan vragen. De doorgewinterde Achterhoeker liet zich niet verleiden tot uitspraken die verkeerd uitgelegd zouden kunnen worden of die nog meer geruchten de Engelse voetbalwereld in zouden helpen.

“Formeel kan ik na dit seizoen weg bij PSV”, liet Hiddink weten, die zich afwisselend van de Nederlandse en Engelse taal bediende. “Maar ik kan ook blijven bij deze prachtige club. Voorlopig is zondag onze uitwedstrijd tegen ADO Den Haag voor mij het belangrijkste. De rest is allemaal afleiding en theater, maar ik blijf er nuchter onder. Ik ben wel wat gewend.”

Hiddink

Volgens hardnekkige berichten in de Britse media is Hiddink de belangrijkste kandidaat om de geplaagde Sven-G�ran Eriksson na het wereldkampioenschap in Duitsland op te volgen als bondscoach van Engeland. De drukbezette PSV-trainer, tevens bondscoach van Australi� bij het WK, staat tevens in de belangstelling van diverse topclubs in Europa. Zijn contract in Eindhoven loopt nog door tot medio 2007, maar met een flinke afkoopsom mag hij de komende zomer al vertrekken.

PSV wil Hiddink graag behouden, zeker voor de langere termijn als technisch directeur. De voormalige bondscoach van Oranje schoof eerder al zijn naaste assistent Fred Rutten naar voren als zijn toekomstige vervanger bij PSV als trainer-coach.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop