Huntelaar en Davids in voorselectie Oranje

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Bondscoach Marco van Basten heeft vrijdag de 33 spelers bekendgemaakt die deel uitmaken van de voorselectie van het Nederlands elftal in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal. Klaas-Jan Huntelaar, Patrick Lodewijks en Edgar Davids zijn de meest opvallende namen op de voorlopige lijst. Roy Makaay en Clarence Seedorf zijn er niet bij.

Het is de tweede keer dat Huntelaar wordt opgeroepen door Marco van Basten. In februari zat hij voor de oefeninterland tegen Ecuador ook in de voorselectie. De Ajax-spits haalde het bij de definitieve selectie toen niet.

Ook Davids maakt nog kans op deelname aan het WK. De middenvelder van Tottenham Hotspur, die onder Van Basten in 2004 begon als aanvoerder van Oranje, speelde in oktober tegen Macedonië zijn laatste interland. Voor het oefenduel tegen Ecuador kwam hij net als Huntelaar niet verder dan de voorselectie.

Lodewijks is naast Edwin van der Sar, Henk Timmer en Maarten Stekelenburg opgeroepen als doelman. De 39-jarige veteraan van Feyenoord mag waarschijnlijk met Maarten Stekelenburg strijden om de plaats van derde keeper.

Op 15 mei maakt Van Basten de definitieve selectie bekend voor het wereldkampioenschap. Van de 33 voetballers die bij de voorselectie zitten, vallen er nog tien af. Van 9 tot 12 mei staat nog een extra trainingsstage op het programma voor spelers die daarna niet meer voor hun club in actie hoeven te komen.

Voorselectie Nederlands elftal:

Doel: Patrick Lodewijks (Feyenoord), Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (AZ).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (HSV), Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (Liverpool), Joris Mathijsen (AZ), André Ooijer (PSV), Barry Opdam (AZ) en Ron Vlaar (Feyenoord).

Middenveld: George Boateng (Middlesbrough), Mark van Bommel (Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Edgar Davids (Tottenham Hotspur), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (AZ), Hedwiges Maduro (Ajax), Wesley Sneijder (Ajax) en Rafael van der Vaart (HSV).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Romeo Castelen (Feyenoord), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Feyenoord), Martijn Meerdink (AZ), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

 

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur