“Huntelaar maakt twaalf goals op het WK”

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Klaas-Jan Huntelaar is dit seizoen de absolute sensatie in de Eredivisie. De spits, die de voorbije winter de overstap maakte van Heerenveen naar Ajax, zit momenteel al aan 33 goals. Huntelaar lijkt nog moeilijk uit de WK-selectie te branden, wat bondscoach Marco van Basten maandag ook bekende op een persconferentie die speciaal was georganiseerd voor kinderen. Een gewiekste jongeling stelde bovendien een leuke vraag en kreeg van San Marco een antwoord, dat nog niet één professionele journalist tot nu toe van Van Basten had gekregen.

"Hoeveel doelpunten gaat Klaas-Jan Huntelaar dit WK maken?", vroeg de jongen, die het later ongetwijfeld kan maken als journalist. "Ik denk twaalf", antwoordde Van Basten, die meteen daarna de volgende vraag moest incasseren. "Gaat Huntelaar dus mee naar het WK?" Al lachend gaf Van Basten zich gewonnen: "Ik denk het wel hé."

Huntelaar heeft nog geen interland gespeeld, maar stopt dit seizoen niet met scoren. Ook in de playoffs tegen Feyenoord was hij alweer goed voor twee goals, waardoor Ajax nog volop in de race is om de Champions League te halen. In de finale van de playoffs spelen de Ajacieden tegen Groningen. Toch was het nog niet zeker of er voor Huntelaar een plaats in de WK-selectie was, omdat Van Basten niet al te veel spitsen mee zou willen nemen.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop