Huntelaar vervangt Dirk Kuyt in spits

Geplaatst op 22 maart 2007, 22:29 uur

Uit de Oranje-training van vandaag valt op te maken dat Klaas Jan Huntelaar op de spitspositie de voorkeur krijgt boven Dirk Kuijt. De aanvaller scoort er de laatste weken bij Ajax weer rustig op los, waardoor hij de Katwijker vermoedelijk op de bank zal houden.

De grote lijnen van de opstelling die zaterdag in het EK-kwalificatieduel tegen Roemenie zal beginnen, werden na de vrijblijvende training van dinsdag redelijk duidelijk. Zo zal Ajax-doelman Maarten Stekelenburg de geblesseerde Edwin van der Sar vervangen, en moet de ervaren Henk Timmer vanaf de kant toekijken.

De verdediging bestond deze sessie uit Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Wilfred Bouma en Giovanni van Bronckhorst. Of dit viertal ook zal beginnen is echter twijfelachtig, want John Heitinga trainde vandaag uit voorzorg samen met aanvaller Arjen Robben apart van de groep.

Het middenveld zal vermoedelijk geformeerd worden door Clarence Seedorf, Demy de Zeeuw en Wesley Sneijder. De aanvallende linie werd tijdens de training gevormd door Ryan Babel, Klaas Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart. Als Arjen Robben (knie) fit genoeg is om zaterdag te beginnen, zal dit ten koste gaan van Ryan Babel.

Bron: Voetbalzone.nl

Bekijk profiel Klaas-jan Huntelaar
Bekijk profiel Dirk Kuijt

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur