Italianen ook bang voor Oranje

Geplaatst op 04 juni 2008, 04:17 uur

Nederland kijkt soms met angst naar de eerste EK-wedstrijd, tegen Italie. Het oranje elftal doet echter niet mee aan deze heiligverklaring van Italie. Respect voor de wereldkampioen heerst er zeker, maar Wesley Sneijder is vol vertrouwen: “We kunnen ze hebben”.

Volgens de middenvelder worden krachtverschillen in het internationale topvoetbal beslist kleine factoren. “De verschillen zijn heel klein. Veel duels worden door kleine details, soms zelfs door puur geluk, beslist. Dat zie je ook in de Champions League. Ik denk dat de toplanden niet veel voor elkaar onder doen. Iedereen is tactisch, technisch en fysiek sterk. Wij behoren tot de betere teams, dus maken we een kans, ook tegen Italie.”

Oranje moet vooral naar zichzelf kijken vindt de Utrechter. “We moeten de tegenstander niet te groot maken. Dat is inderdaad beetje Nederlanders eigen. Kijk nou naar de Italianen. Die zijn ook bang voor ons hoor, die zijn als de dood. De Fransen zeker ook. Ik weet zeker dat ze hun borst nat zullen maken”, liet Sneijder weten.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur