Italie wereld kampioen

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Itali� heeft voor de vierde keer de wereldtitel veroverd. In Berlijn was het tegen Frankrijk na 90 minuten 1-1. In de verlenging werd niet gescoord. Itali� was scherper vanaf de penaltystip: 5-3.

Na een opening met twee treffers, waren de momenten voor het doel schaars. Beide defensies bleken solide en waakzaam.

De schrik sloeg de azuurblauwen na vijf minuten om het hart. Malouda draaide weg bij Cannavaro en ging recht op doelman Buffon af. Houwdegen Marco Materazzi was net te laat om hem te onderscheppen, en ook om zelf te stoppen. Hij nam een voet mee en de bal ging op de stip. Een klus voor Zidane, die met een stift via de onderkant van de lat Buffon klopte.

Vaart eruit na vlotte start

Materazzi maakte de wat onbeholpen actie nog geen kwartier later goed door bij een hoekschop van Pirlo hoog boven Vieira uit te torenen en keihard de 1-1 binnen te knikken.

Beide ploegen, die ook van een fase van aftasten waren uitgegaan, leken door het verrassend snelle scoreverloop beduusd. Het op orde brengen van de organisatie had de prioriteit en voor even was alle vaart uit de wedstrijd.

De Italianen, die fitter oogden, brachten de schwung weer terug. Frankrijk wachtte op wat er komen ging. Die houding werd bijna afgestraft door Toni, die -opnieuw uit een wegdraaiende corner van Pirlo- buiten Barthez’ bereik de lat vond.

Defensies geven weinig weg

De Fransen openden na de rust sterk met een paar speldenprikken van Henry. Twee keer moest Buffon de handen uit de mouwen steken,��n keer wist Zambrotta de eindpass te onderscheppen.

Doelkansen waren verder schaars in het op en neer golvende duel. De uitstekende defensies gaven vrijwel niets weg. Toni kopte helverwege de tweede helft raak, maar hij liep in buitenspelpositie.

Frankrijk drong in de verlenging aan, met een schuiver (naast) van Rib�ry en een kopbal van Zidane (redding Buffon). Nadat Zidane in zijn laatste interland rood had gehad.viel de beslissing van elf meter. Tr�z�guet werd de schlemiel van de avond door als enige te missen.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur