Ivanov: wedstrijd was moeilijk

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De wedstrijd Portugal-Nederland was de moeilijkste in zijn carriere, zegt scheidsrechter Valentin Ivanov in een interview met de Russische krant Izvestia. Ivanov trok zondag in de achtste finale van het WK een recordaantal kaarten uit zijn borstzakje: vier rode en zestien gele.

De Rus omschrijft het duel als ,,grimmig'', maar ontkent dat hij daar schuldig aan was of fouten heeft gemaakt. Op de vraag of hij de controle over de wedstrijd had verloren, antwoordde Ivanov: ,,Ik weet het niet. Ik heb gefloten zoals ik de zaken zag, zoals ik ze begreep.''

Ivanov is na zijn 'kaartenregen' overladen met kritiek van spelers, coaches en journalisten. FIFA-president Sepp Blatter vond dat Ivanov zelf een gele kaart verdiende en bondscoach Marco van Basten zei na afloop dat het optreden van de Rus het voetbal had ondergesneeuwd.

De landgenoten van de controversiële scheidsrechter hebben zo hun eigen mening over Ivanovs beweegredenen, blijkt uit een onderzoek van Izvestia. Hoewel 61 procent vindt dat de spelers hun verdiende loon hebben gekregen, denkt 23 procent dat Ivanov Rusland, dat zich niet kwalificeerde voor het WK, eens duidelijk op de kaart wilde zetten. 10 procent is van mening dat de arbiter namens zijn vaderland wraak nam voor de 7-1 nederlaag tegen Portugal in de WK-kwalificatiewedstrijd. De meest curieuze uitleg gaf 6 procent: ,,hoe minder spelers er op het veld staan, des te interessanter is de wedstrijd''.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur