Ivoorkust met mes op de keel

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Bondscoach van Ivoorkust Henri Michel zegt dat zijn team een 'mes op de keel' heeft in de aanloop naar het duel met Nederland.

De Ivoriaanse ploeg kreeg veel positieve kritieken na de 2-1 nederlaag tegen Argentinië. Maar bondscoach Michel wil tegen Nederland niet alleen het applaus, maar ook graag de punten: ,,We weten dat we naar huis moeten bij een nederlaag en dat is niet waar we voor naar Duitsland kwamen. We speelden goed in de openingswedstrijd maar de kleine foutjes die we maakten werden genadeloos afgestraft. Ik wijt dat aan een gebrek aan ervaring. Nu moeten we laten zien wat we kunnen en dat we ons lesje hebben geleerd."

Michel hoopt op weinig dode spelmomenten ten gunste van Nederland. ,,Het verdedigen bij spelhervattingen behoort tot onze zwakste punten." De Fransman weet nog niet wie hij opstelt: ,,Momenteel weet ik nog niet zeker of ik hetzelfde team opstel als tegen Argentinië. Ik heb de mogelijkheid om wat spelers te wisselen, er is echter geen reden om alles te wisselen."

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur