Ivoorkust vertrouwd met speelstijl Oranje

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Ivoorkust verwacht veel profijt te hebben van de kennis van Arouna Kone en Bonaventure Kalou over het Nederlandse voetbal. "Ik ken de spelers wel een beetje”, zei PSV er Kone maandag in de aanloop naar het duel van vrijdag.

"Als we video's bekijken kan ik mijn ploeggenoten wel wat meer vertellen en uitleggen over het Nederlandse voetbal. Op die manier hoop ik mijn team te helpen”, meende Koné, die in Nederland ook voor Roda JC speelde.

Ook Kalou kent de Nederlandse speelstijl. Hij groeide op bij Feyenoord, voor hij naar Frankrijk vertrok. Hij komt vrijdag zijn vroer Salomon in elk geval niet tegen, na diens mislukte paspoortenduel in Nederland met minister Verdonk van Vreemdelingenzaken. "Het geeft me een vreemd idee tegen Nederland te spelen. Het duel zal een hoop emoties met zich meebrengen. Het is jammer dat Salomon niet met ons meespeelt”, zei de aanvaller.

Koné was maandag van mening dat het Nederlands elftal en Ivoorkust veel overeenkomsten hebben. "Nederland heeft goede aanvallers en net als ons een jong team. Ze hebben minder ervaring dan de Argentijnen, maar ervaring zegt ook niet alles.”

Het stadion in Stuttgart zal vrijdag nagenoeg volledig oranje zijn. Beide landen traden in het eerste WK-duel aan in oranje tenues. "Van een afstand zal nauwelijks te zien wie voor welk team is. Maar als je wat dichter bij de zijlijn staat, zal de huidskleur wel te onderscheiden zijn”, grijnsde Koné op het perspraatje.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur